Opdracht dag 2

Gameplan Challenge
DAG 2

Om je business te laten groeien is er 1 dingetje stiekem wel super belangrijk; dat verkopen een beetje makkelijk voor je gaat.


Als jij wel eens een aanbod doet aan een potentiële klant, maar er zit nog van alles ‘op’ -mindfucks, belemmerende overtuigingen en meer van die troep- dan zul je hebben gemerkt dat je leads minder vaak ja zeggen dan je zou willen.

 

In de masterclass van vandaag heb ik je laten zien dat er om lekker te verkopen twee dingen belangrijk zijn: Heb je goed gecheckt of er een PIJN aanwezig is bij klant die jij kunt helpen oplossen, of er een VERLANGEN is het verdwijnen van die pijn en heb je helder of jouw OPLOSSING de juiste match is voor het echt oplossen van het probleem van je klant? Heb je de juiste LEAD=>KLANT strategie gekozen? Oftewel, heb je gekozen voor die vorm van lead gesprekken/checks waarin jij goed tot je recht komt en gemakkelijk verkoopt?  

 

In de voorbereidende fase van een mogelijk salesgesprek of conversiemoment, wil je dus aandacht hebben voor de PIJN, het VERLANGEN en de OPLOSSING waar jouw mogelijke klant tegenaan loopt.

 

Klik op de knop hieronder voor het werkboek van dag 2!

 

Klik op de knop hieronder voor het werkboek

Wil je kans maken op de prijs die ik vandaag heb laten zien in de masterclass, stuur dan je werkboek in vóór vanavond 23.59u naar claudia@claudiaverhey.nl o.v.v. “Werkboek Gameplan Challenge Dag 2”.

Heb je vragen over de opdracht of wil je je inzichten delen? Doe dat dan in de besloten Facebookgroep!

 

Heel veel succes!

Liefs, Claudia